Vikingtentoonstelling in Kopenhagen

Samen met Monique, Tom en onze architecten Marlene en Marc hebben we een bezoekje gebracht aan het Nationalmuseet in Kopenhagen. Hier hebben we geweldige Vikingtentoonstellingen gezien. Na Kopenhagen volgden Roskilde en Aarhus met het Universiteitsmuseum Moesgarden.

Thea Beckman prijs 2022

De uitreiking voor het 18e jaar van de Archeon Thea Beckman prijs 2022. Samen met de wethouder van Alphen aan de Rijn, de heer Schotanus en rechts de voorzitter van de jury Hubert Schlinks. Ook zijn de genomineerde en de winnaar van de 18e Archeon Thea Beckman Prijs voor het beste historische jeugdboek. In samenwerking met het Genootschap van de Schrijvers van de Ronde Tafel.

International Limes Congress

Op 25 augustus was de 25e editie van de Internationale Limes Conferentie. Zij waren op bezoek in Archeon. De Limes (Liemès) is The Roman Frontier, die van Katwijk, via Leiden, Alphen aan den Rijn, Nijmegen, via de Rijn en Donau naar het Midden-Oosten en via Noord-Afrika naar de Atlantische Kust van Noord-Afrika gaat. In de arena van Archeon is het gezelschap ontvangen voor een welkom en was getuige van de ondertekening van de letter of Intent om te komen tot de realisatie van het Nationaal Romeins Schepen Museum ten behoeve van de tweeduizend jaar oude 6 Romeinse Zwammerdam schepen.

Imtal Award 2022

Met de uitreiking Imtal Award 2022. Het is uitgereikt aan Andrew Ashmore uit Groot-Brittannië. Hij is gekozen voor zijn jarenlange verdienste voor Imtal en de verbinding van theatertechnieken en presentaties en de internationale musea.

IMTAL-Europe mei 2022

IMTAL-Europe – International Museum Theater Alliance. In Athene op 20 en 21 mei 2022.

De conferentie “Communicating the Past” at the Panteion University of Athens. Deelnemers uit heel Europa, USA en Australië.

Er was een live Zoom verbinding met Australië van Imtal AsiaPacific voorzitter Jo Clyne. De welcome get together was op donderdag 19 mei in restaurant Lontos met de Akropolis in de achtergrond.

Archeon inspiratiebezoek Denemarken

In de 2e week van oktober Museumbezoek aan Denemarken. Hier in Aarhus het Aros Kunstmuseum. Aarhus was uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa. Er is zeer fraaie architectuur met onder andere nieuwbouw rondom de haven.  

Nationalmuseet of Denmark

Op studiebezoek in Denemarken en Zweden. We zijn in het Nationalmuseet of Denmark, in het Prince’s Mansion aan de Ny Vestergade 10 in Kopenhagen.

v.l.n.r.: Jack Veldman, Monique Veldman, Tom Hazenberg van Hazenberg Archeologie te Leiden en Marlène en Mark van Architectenbureau Van Roosmalen van Gessel uit Delft.

Bezoek aan Aarhus Denemarken het MoMu Moesgaard Museum

Bezoek aan Aarhus Denemarken het MoMu Moesgaard Museum  

Nieuwe bestuur van Stichting Museumpark Archeon

De directeur van Archeon, Jack Veldman, presenteert het nieuwe bestuur van de stichting museumpark Archeon bij de Zwammerdam.  

V.l.n.r. – Jack Veldman – directeur Archeon, Monique Gaastra – Archeon, Jan Jehee – Recreatieondernemer, Robert Blom – Raadslid gemeente Alphen aan den Rijn

« Older posts