Jack Veldman & Paul Spies

Op de foto staat Jack Veldman met de heer Paul Spies, directeur van Berlijnse musea.

Jack Veldman namens Archeon naar het 10e jubileum congres van de Nederlandse Museum Verenging. Op 6 oktober was Cultuurstad Amersfoort met theater de Flint gastheer van de ruim 300 deelnemers van het jaarlijkse congres van de NMV. BrandNEW, vernieuwing vanuit identiteit, was de uitdagende slogan van deze dag.

De komst van de minister van OC&W mevrouw Bussemaker naar het congres voor de uitreiking van de museummedaille aan Martijn Sanders , o.a. oud voorzitter van de Vereniging Rembrandt was een memorabel hoogtepunt. De museum medaille werd in 1816 in het leven geroepen door koning Willem I.

20161006_143430De dag werd uitstekend en humorvol geleid door Lucas de Man. Voorts waren o.a Eveline Hensel, van Micropia, Farid Tabarki, Paul Skinner, van Museum of the Future, en Paul Spies, voormalig directeur Museum Amsterdam en thans museum directeur in Berlijn de sprekers. Op de foto staat Jack Veldman met Paul Spies.

foto-1-2De Provinciale Staten van de provincie Zuid–Holland had dit jaar Dordrecht uitgekozen voor de jaarlijkse Statenontmoeting en wel DordtYacht.

In dit mooie stuk Nederlands industrieel erfgoed waren ruim 400 gasten vanuit bestuurlijk Zuid-Holland en bedrijfsleven aanwezig om onder andere de krachtige speech van de commissaris van de Koning de heer  Jaap Smit bij te wonen. Archeon is samen met de provincie Zuid-Holland  partner in het Archeologiehuis Zuid Holland in Archeon te Alphen aan den Rijn .